Потвърждавам, че имам навършени
18 години.
Напитки
The Balvenie 12YO Double Wood
The Balvenie 12YO Double Wood е едномалцово уиски, което придобива уникалния си характер от отлежаването си в два типа бъчви. То отлежава в традиционни дъбови бъчви, които му придават мекота и характер, след което бива прехвърлено в еднореколтови бъчви от шери, които му придават допълнителни дълбочина и пълнота на вкуса.


Аромат – На сладък плод и нотки на шери Олоросо,напластени с мед и ванилия.

Вкус - Гладък и сочен, красиво комбинирани вкусове на ядки,кимион и шери, с дълъг финал.

Завършек – Топъл и продължителен.
0.7л
43%abv
Изпрати запитване
The Balvenie 17YO Double Wood
За да създаде Doublewood 17 Year Old Малц мастър дистилърът Дейвид Стюарт, който отбелязва 50-ата си година в The Balvenie през 2012 г., се връща към едно от най-известните си постижения – последователно съзряване в два различни вида бъчви, процес, често наричан „финално отлежаване в бъчви“. Тази техника е в основата на The Balvenie Doublewood - уискито отлежава първо в американски дъбови бъчви, които придават меки сладки ванилови нотки, преди да бъде прехвърлено в европейски бъчви от шери, които добавят богати пикантни аромати, дълбочина и пълнота на вкуса.

The Doublewood 17-годишен е по-големият брат да Doublewood 12 Year Old и споделя своите медени, пикантни характеристики, но е осезаемо различен, с по-дълбоки нюанси на ванилия, нотки на зелена ябълка, карамел и поразително богатство и комплексност.

Аромат – Елегантен и богат дъб, ванилия, медена сладост и нотка на зелена ябълка.

Вкус - Сладък със сушени плодове, шербет, печени бадеми, допълнени от богати карамелови нотки и ванилия.

Завършек – Ванилов дъб, мед и пикантна сладост.
0.7л
43%abv
Изпрати запитване
The Balvenie 21YO Port Wood
За създаването на The Balvenie PortWood 21 YO, уиски Балвени доотлежава в бъчви от порто. Уискитo е регулярно дегустирано от Balvenie малц мастъра, за да се гарантира, че само правилното количество аромат от порто бъчвите е предаден, засилвайки и развивайки единичния малц , но същевременно запазвайки оригиналните му характеристики.

Аромат - Ухание на плодови нотки и зрели стафиди, допълнени от аромат на ядки.

Вкус - Рафиниран със забележителен характер, мек и копринен плодов вкус, мед и пикантни нотки.

Завършек - Продължителен, мек, вкусен.
0.7л
40%abv
Изпрати запитване
The Balvenie 50YO
На 28-ми май 1963 г., една година, след като нашият малцов майстор Дейвид Стюърт се присъединява към дестилерията, напълнихме с уиски Балвени две големи бъчви от европейски дъб (номера 4567 и 4570).
В продължение на 50 години в бъчва 4567 отлежава течност, която се превръща в чудесно малцово уиски с плътен червен отенък и изключително завършен вкус, характеризиращ се с усещане за тъмни плодове и подправки. Това е едно чудесно комплексно и елегантно малцово уиски, отличен пример за Балвени, отлежало много години в бъчви от европейски дъб.
От бъчва 4567 са напълнени само 131 бутилки.

Аромат – Дълбок и комплексен, първоначалните нотки на дъб са последвани от по-сладки аромати на стафиди и едва доловима пикантност на джинджър.

Вкус – Сочен, долавят с тъмни плодове, включително череши, къпина и доста силни нотки на джиндър, канела и бахар. Дъбовият танин и вкусната сладост търпят развитие, след като сме отпили.

Завършек – Богат и пикантен с вкус на сушени плодове и намаляваша сладост.
0.7л
45.4%abv
Изпрати запитване
The Balvenie 14 Caribbean Cask
Caribbean Cask отлежава в традиционни дъбови бъчви за 14 години, като накрая е завършено в бъчви, в които е отлежавал карибски ром.
За да създаде перфектния завършек Дейвид Стюърт е напълнил бъчвите от американски дъб с негов собствен бленд от избрани West Indian ромове.
Когато той преценил, че бъчвите са готови, той заменил рома с 14-годишно уиски и оставил дървото да свърши своята работа.
Резултатът е изключително едномалцово уиски с мек, типичен за Балвени меден характер, „оженено с нотки на карамел и плодове с топъл и продължителен завършек
Вкусови нотки

Аромат - Богат, сладък и сметанов карамел, комбиниран с плодови нотки

Вкус - Ванилови и сладки дъбови нотки с плодов характер, които се развиват във времето

Завършек - Мек и продължителен
0.7л
43%abv
Изпрати запитване
The Balvenie 14 Week Of Peat
The Balvenie 14 Week Of Peat е богато на мед, ванилия, и цитрусови нотки, с допълнителен слой нежна опушеност. Завършекът е на нежен дим, с продължителна и кремеообразна ванилена сладост.
0.750л
43%abv
Изпрати запитване