Потвърждавам, че имам навършени
18 години.
Напитки
Monkey Shoulder
Терминът Monkey Shoulder идва от работниците, които прехвърляли ечемика на ръка. Тъй като се налагало да работят дълго време, имало тенденция да нараняват рамото си и едната им ръка да се опъва надолу подобно на маймунските - така се появил и прякорът Monkey Shoulder.

Терминът в днешно време почита непосилния труд на всички в миналото и настоящето. Един ден легендарният ни мастър дистилър Дейвид Стюърт решава да създаде първият в света троен малц, комбинирайки единични малцове от три от най-фините дестилерии в Спейсайд – Гленфидих, Балвени и Кининви.

Добре е за начинаещите да знаят , че няма дори и капка зърнено уиски в Monkey Shoulder. Избраните малцове съзряват отначало в първо пълнене на бъчви от бърбън. Собствени бъчвари поправят тези бъчви , така че да придадат лек ванилов аромат на отлежаващото малцово уиски.

Браян Кинсман който е дестилаторът в момента, винаги избира правилната комбинация от бъчви за всяка партида която прави , за да гарантира накрая като резултат гладък вкус и богат аромат.

Трите малца от Спейсайд се смесват в голяма бъчва , където преседяват заедно от 3 до 6 месеца.

Когато малцовете са се смесили и вкусът е тестван от Браян, това тройно малцово уиски се бутилира и му се поставя знака на трите маймунки.
Мек и богат на аромати, 100% малцово шотландско уиски, дестилирано, отлежавало и бутилирано в Дъфтаун, Шотландия.

Аромат - Пикантен портокал , мека ванилия, мед и дъб.

Вкус - Мек ванилов с пикантни нотки.

Завършек - Супер гладък.
0.7л, 
1л, 
4.5л
40%abv
Изпрати запитване