Monkey Shoulder
Терминът Monkey Shoulder идва от работниците, които прехвърляли ечемика на ръка. Тъй като се налагало да работят дълго време, имало тенденция да нараняват рамото си и едната им ръка да се опъва надолу подобно на маймунските - така се появил и прякорът Monkey Shoulder.
Терминът в днешно време почита непосилния труд на всички в миналото и настоящето. Един ден легендарният ни мастър дистилър Дейвид Стюърт решава да създаде първият в света троен малц, комбинирайки единични малцове от три от най-фините дестилерии в Спейсайд – Гленфидих, Балвени и Кининви.
Добре е за начинаещите да знаят , че няма дори и капка зърнено уиски в Monkey Shoulder. Избраните малцове съзряват отначало в първо пълнене на бъчви от бърбън. Собствени бъчвари поправят тези бъчви , така че да придадат лек ванилов аромат на отлежаващото малцово уиски.
Браян Кинсман който е дестилаторът в момента, винаги избира правилната комбинация от бъчви за всяка партида която прави , за да гарантира накрая като резултат гладък вкус и богат аромат.
Трите малца от Спейсайд се смесват в голяма бъчва , където преседяват заедно от 3 до 6 месеца.
Когато малцовете са се смесили и вкусът е тестван от Браян, това тройно малцово уиски се бутилира и му се поставя знака на трите маймунки.
Мек и богат на аромати, 100% малцово шотландско уиски, дестилирано, отлежавало и бутилирано в Дъфтаун, Шотландия.
Аромат - Пикантен портокал , мека ванилия, мед и дъб.
Вкус - Мек ванилов с пикантни нотки.
Завършек - Супер гладък.
40%abv
Изпрати запитване