Потвърждавам, че имам навършени
18 години.
Напитки
Glenfiddich 12 yo
Леещо се в „Долината на елена“, Гленфидих 12-годишно е запазената марка на нашето семейство от 1887-ма година насам. В допълнение това невероятно уиски е най-награждаваният единичен малц в света.
Гленфидих 12 е с уникална свежест, идваща от водата, която се използва от 1887-ма насам и отличителен плодов вкус, който се придава от специалната форма на казаните, на която Уилям Грант винаги е държал.
С мек и продължителен завършек, Гленфидих 12 е перфектната илюстрация на типичния стил на правенето на уиски в Спейсайд. Това уиски е всепризнато за най-доброто питие в долината.
Цвят – Златист.

Аромат – Отличително свеж и плодов, с намек на круша. Изтънчено създаден и деликатно балансиран.

Вкус - Има характерна сладост и плодови нотки. Развива се в елементи на лакта, малц и едва доловим дъб.

Завършек - Продължителен, гладък и сладък.
0.05л, 
0.5л, 
0.7л, 
40%abv
Изпрати запитване
Glenfiddich 15 yo
Пример за нашата семейна традиция да бъдем иновативни, Гленфидих 15 е създаден, като е използвана една пионерска за производството технология, а именно “солера“. Отлежало в шери бъчви от европейски дъб и нови дъбови бъчви, уискито е омекотена в уникалната “солера“ бъчва, която е вдъхновена от шери винарните на Испания и Португалия.
Въпросната „солера“ бъчва не е изпразвана и е поддържана наполовина пълна с уиски от 1998 г. Насам. Тя е кулминацията на любознателните умове и иновативния дух на семейството.
Тя е и тайната, която прави Гленфидих 15 първото 15-годишно уиски в топ 10 на най-продаваните малцове.


Аромат – Комплекс от сладък горски мед и ванилия, комбинирани с аромат на тъмни плодове.

Вкус - Удивително гладко като текстура и с голяма дълбочина на вкуса, при който се комбинират шери, марципан, канела и джинджифил, подправки, мед и плодове.

Завършек – Богат, с продължителна сладост.


0.7л, 
40%abv
Изпрати запитване
Glenfiddich 18 yo
Използваме качествено испанско олоросо дърво, както и американски дъб, за да може да отлежи това богато, пленително дъбово уиски. Разбира се, има и още много причини, които го правят наистина специално.
Всяка партида е индивидуално номерирана и внимателно наблюдавана. Всяка една има изключителна консистентност и характер, идващ от интензивния период на „оженване“ и топъл, отличителен завършек.
Наистина необикновен единичен малц, резултат не само на осемнайсет години грижа и внимание, но и на майсторство, предадено от поколенията.

Аромат – Забележителни богати аромати на зрели овощни плодове, запечена ябълка и дъб.

Вкус – Силно усещане за сухи плодове и парченца бонбони, покрито от елегантни дъбови нотки.

Завършек – Топъл и отличителен.
0.7л
40%abv
Изпрати запитване
Glenfiddich 21 yo
Този изключителен Glenfiddich 21 Year Old узрява в американски дъбови бъчви в продължение на 21 години, за да достигне богата гладкост. След това завършва в ръчно, избрани бурета от карибски ром за още четири месеца. Това узряване, добавя нотки на карамел, смокиня и ванилова сладост. Тези сложни аромати са подсилени от пикантна топлина, дъб и намек на опушеност на небцето, като в същото време изтънчен и богат аромат на лакта и намеци на узрял банан се смесват изискано на носа.

Аромат – Силна ванилия, цветя, нотки на банан, смокиня, силно тофи, нова кожа и дъб.

Вкус - Първоначално меко, след това свеж, тръпчив, премиващ в сух и пиперлив вкус, с докосване на дим, дъб, липа и подправки.

Завършек - Дълъг, затоплящ, сух и пикантен.

0.7л
40%abv
Изпрати запитване
Glenfiddich 26 yo
Рядко и отлежало едномалцово шотландско уиски, което е прекарало и се е развивало 26 години в американски дъбови бъчви от бърбън. Създадено е, за да изрази признание към непрекъснатата семейна собственост, стартирала с основаната от Улиям Грант дестилерията през 1887г.
Правейки нещата по свой собствен начин означава, че ние може да създадем луксозен единичен малц, който отговаря на името си. Ние сътворихме един жизнен, мек и нежен израз, с дълбок и сложен баланс на сладост и сух дъбов танин. Възбужда небцето и събужда носа.

Цвят – Наситен златист.

Аромат – Мек и деликатен, с красив флорален характер. Пролетен цвят, виолетки, сладък грах и фина зелена растителност.

Вкус –Жизнен, със завладяващ баланс от сух танин, мека кафява захар и ванилова сладост. Дълбок дъбов вкус, постепенно надграждащ с нотки на подправки.

Завършек - Дълбок и комплексен.
0.7л
43%abv
Изпрати запитване
Glenfiddich 40 yo
Представяме ви едно изключително едномалцово уиски. Нашият малц майстор лично избира някои от най-старите бурета в света, „женейки“ 40- годишни дестилати, превръщайки ги в несравнимо уиски. Безкрайната дълбочина и слой върху слой от аромат и вкус, създават 40-годишното уиски Гленфидих, с което не могат да бъдат сравнени други редки уискита на тази възраст.

Всяка бутилка е индивидуално номерирана и увита в ръчно зашита телешка кожа. Всяка от тях е придружена от книга подвързана с кожа, която разказва неговата стара 40-годишна история, с удостоверение и е ръчно подписана от най-дълго задържалият се малц майстор.

Аромат – Богат, с натрупването на сушени плодове, черен шоколад, печено кафе и зрели черни череши. Вълни от опушено дърво, полирана кожа и карамфил.

Вкус –Копринено гладък и луксозен, интензивни нотки на сушени плодове, последвани от богат плодов кейк, стафиди и задушени ябълки. С течение на времето леко се появяват сухи дъбови нотки , горчив шоколад и слаби торфени намеци.

Завършек - Невероятно продължителен и коплексен. Наистина запомнящ се.

0.7л
45.9%abv
Изпрати запитване
Glenfiddich Project XX
Един проект, забулен в тайна.

Вторият експеримент от сериите се случва в дестилерията в Дъфтаун. Пазено в изключителна тайна, Брайън Кинсман кани 20 от най-добрите уиски експерти в света, за да изберат от хилядите бъчви уискито, което най-много им допада. Финално избраните 20 малца отлежават в различни бъчви - от порто до такива от американски бърбън, което създава необикновено, иновативно и неочаквано уиски, което успява да надхвърли всички очаквания.


С плътно златен цвят, Project XX има топлия летен характер на типичния Glenfiddich, но в последствие разкрива няколко нови лица – пикантна канела, бадеми, танини от порто и лек намек на женско биле.
0.7л
47%abv
Изпрати запитване
Glenfiddich Explorer's Collection
Всеки любител на шотландско уиски се радва на пътешествие на сетивата - предизвикателството на различните възрасти и вкусовете на големите дестилерии на Шотландия. Glenfiddich представя перфектния подарък за търсещите такова приключение, Explorer Collection Pack включва 3 бутилки в идеалната опаковка от 200ml, които съдържат 12, 15 и 18 годишен Glenfiddich Single Malt.
0.2л
40%abv
Изпрати запитване