bg
Потвърждавам, че имам навършени
18 години.
bg
Напитки
Unicum Zwack
Unicum е легендарен ликьор - националната напитка на Унгария.
Този уникален билков ликьор, базиран на тайна семейна рецепта и дестилиран от над четиридесет различни билки и подправки, първоначално е бил замислен като средство за храносмилане в кралския двор на Австро Унгария през 1790 г., но през вековете се е превърнал в питие за всяко време на ден, или като шот или затоплен от ръката в чаша (както коняка) или силно охладен.
Над 40 ръчно събирани билки от всички точки на Земята влизат в рецептата на този битер. За да се извлекат активните съставки от растенията влизащи в рецептата, някои от тях се киснат в алкохол около 30 дни, а други се дестилират. В семейната дестилерия Zwack в Будапеща Unicum отлежава в големи дъбови бъчви, за минимум 6 месеца преди да бъде бутилирана в отличителната кръгла бутилка, която е и отличителен белег на тази историческа марка за близо двеста години. Той се бутилира при 42 об. % алк.
Тъмният кехлибарен оттенък се постига с добавен карамел.

Този тип билкови ликьори се консумират предимно като аперитив преди хранене или като диеджестив след хранене.
0.7л, 
0.2л
40%abv
Изпрати запитване
Unicum Zwack Слива
Съчетание на два унгарски специалитета: древен унгарски плод, слива и националната напитка на Унгария Unicum., Unicum Слива точно като Unicum, се получава от дестилацията и накисването на над 40 внимателно подбрани билки и подправки. По време на създаването на Unicum Слива сухите сливи и Unicum се оставят заедно да отлежат в дъбови бъчви. Неговият специален вкус се достига от отличните качествени сушени сливи. За да достигне максимално качество, свежата слива е внимателно изсушена, за да запази вкуса на плодовете.
0.7л
35%abv
Изпрати запитване