Потвърждавам, че имам навършени
18 години.
Новини
Monkey Shoulder организира барманско състезание
октомври 2016
В края на октомври месец едни от най-добрите бармани в България взеха участие в световната суперлига The Ultimate Bartender Championship (UBC).

UBC е нестандартно състезание за бармански умения, в което забавлението и професионалните предизвикателства са майсторски миксирани. И това не е никак случайно, защото зад идеята стои една от най-иновативните уиски марки на световния пазар – Monkey Shoulder.

Надпреварата включва седем различни кръга, проверяващи общи познания, миксология, разпознаване на напитки по аромат, точност на наливане, ревизия, сервиране и прецизност в работата. Домакини на тридневното събитие в България бяха Дийн Калан (глобален посланик на Monkey Shoulder) и Стюарт Хъдсън - двамата с дългогодишен опит в световноизвестни барове, а в последните години отдали се на страстта, наречена Monkey Shoulder.

След тур в трите най-големи града (София, Пловдив, Варна), много положителни емоции, 1000 км изминати от екипа на UBC, сред близо 40 участника бе определен и победителят - Александър Симеонов. Той показа най-комплексни умения, като в решаващия последен кръг успя да направи осем коктейла, за невероятните 2:15 мин. Александър спечели голямата награда – посещение на Tales of the Cocktail, Ню Орлийнс 2017.
Още новини